ThemeGood MULTI-BIJIRIN BUAH DELIMA 

Minuman in merupakan perintis di Malaysia yang mengandungi buah delima yang kaya dengan tonutrien, 24 jenis bahan semulajadi (termasuk soya organik Non-GMO), ubi bit merah, 22 jenis vitamin dan mineral, difortifikasikan dengan DHA, probiotik dan prebiotic. Multi-Bijirin Buah Delima adalah suplemen nutrisi yang sangat bauk untuk vegetarian, orang yang mempunyai alahan susu lembu, kanak-kank (usia satu tahun ke atas), dewasa, wanita hamil, ibu menyusu dan orang tua.

24 jenis bahan semulajadi terdiri daripada:
(A) Bijirin penuh
(B) Kekacang
(C) Kacang dan biji-bijian
(D) Lain-lain

Pakar mengesyorkan bahawa nutren dan komponen fitokimia daripada campuran bijirin penuh dan kekacang boleh memberikan kesan sinergistik yang akan mendatangkan kebaikan kesihatan yang mengakumkan:- 1,2,3

  1. Mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular

  2. Meningkatkan kesihatan gastrousus

  3. Mengurangkan selera dan mengawal paras gula dalam darah

DHA BERDASARKAN TANAMAN

Otak, mata dan jantung yang sihat. Mengandungi DHA yang diekstrak daripada alga yang bebas pencemaran dan logam berat. DHA membantu fungsi otak, menyokong kesihatan

KALSIUM DAN VITAMIN D YANG TINGGI

Menguatkan tulang dan gigi. Vitamin D membolehkan kalsium dalam makanan diserap dengan berkesan dan digunakan seterusnya. Dengan ini, kesan penguatan tulang dan gigi boleh dicapai.

PROTEIN BERKUALITI TINGGI

Kandungannya 11.9 g/100g Campuran bijirin penuh, kekacang, kacang dan biji-bijian dan sebagainya membekalkan kesemua asid amino perlu yang boleh menggantikan protein haiwan yang berkualiti tinggi.

PREBIOTIK dan PROBIOTIK

Memperbaiki persekitaran usus. Mengandungi campuran serat prebiotik yang unik (FOS dan Guar Gum) Mengandungi 7 jenis probiotik (L. Acidophilus, B. Longum, L. Paracasei, L.Rhamnosus, L. Fermentum, S. Thermophilus dan L.Helveticus). Kedua-dua prebiotik dan probiotik membantu mengekalkan keteraturan usus.

BESI YANG TINGGI

Menambah darah dan mencegah Anemia. Untuk memaksimumkan penyerapan besi, multigrain dicampur dengan buah-buahan yang tinggi vitamin C (Buah delima).

VITAMIN DAN MINERAL PENTING

Mengandungi 22 jenis vitamin and mineral yang penting, termasuk antioksidan dan fitonutrien untuk meningkatkan sistem imunisasi.

Slogan Run

Buah delima dengan warna merah jambu semula jadi dipadankan dengan ubi bit. Ia tidak manis atau berminyak. Rasanya wangi dan halus.

  • Ambil sekali tiap-tiap pagi dan malam
  • Prebiotik & Probiotik Melindungi Kesihatan Saluran Gastrousus Anda
  • Menguatkan sistem imunisasi
  • Memperbaiki fungsi gastrousus

References:
1. Rebello CJ, Greenwy FL, Finley JW. Whole grains and pulses: a comparison of the nutritional and health benefits. J Agric Food Chem. 2014;62(29):7029-7049

2. Mattei J, Hu FB, Campos H. A higher ratio of beans to white rice is associated with lower cardiometabolic risk factors in Costa Rican adults. Am J Clin Nutr. 2011;94(3):869-876.

3. Thompson SV, Winham DM, Hutchins AM, et al. Beans and rice meals reduce postprandial glycemic response in adultd with type 2 diabetes: a cross-over study. Nutr J. 2012;11:23.

4. Caire-Juvera et al. Amino acid composition, score and in vitro protein digestibility of foods commonly consumed in northwest Mexico. Nutr Hosp. 2013;28(2):365-371.

5. RNI Malaysia, National Coordinating Committee on Food and Nutrition, MOH, 2017.